dilluns, 24 d’octubre del 2016

Intel·ligències múltiples 


Bona tarde a tots!

En l'entrada d'avui us parlaré que són les intel·ligències múltiples, quins tipus hi ha i de com pot aplicar-se aquestes intel·ligències en la tecnologia d'avui en dia.


En primer lloc el terme intel·ligència fa referència a qui sap triar: la intel·ligència possibilita la selecció de les alternatives més convenients per a la resolució d'un problema. I dins de la intel·ligència trobem la teoria de les intel·ligències múltiples creada per Howard Gardner que per a ell, la intel·ligència és un potencial biopsicològic de processament d'informació que es pot activar en un o més marcs culturals per resoldre problemes, on podem trobar 8 tipus diferents d'intel·ligències:

- Intel·ligència Lingüística/ Verbal: consisteix en l'habilitat de pensar en paraules i usar el llenguatge per a expressar-se i entendre significats complexos.

- Intel·ligència LogicoMatemàtica: consisteix a tenir diferents habilitats de pensament, per a això implica el pensament numèric espacial.

- Intel·ligència Visual/ Espacial: facilitat per captar l'espai físic.

- Intel·ligència Cinètica/ Corporal: capacitat per a usar tot el cos en l'expressió d'idees i sentiments.

- Intel·ligència Musical: habilitat per captar el ritme, el to i sensibilitat per a expressar música.

- Intel·ligència Interpersonal: sensibilitat per entendre a uns altres, empatitzar i establir relacions.

-Intel·ligència  Intrapersonal: capacitat per conèixer els propis sentiments, pensaments o objectius, tendència a reflexionar i actuar en conseqüència.

-Intel·ligència Naturalista: talent per observar, comprendre i explorar el medi ambient.

Resultado de imagen de inteligencias multiples




Finalment parlaré de com pot afavorir la tecnologia a les intel·ligències múltiples, jo penso que la tecnologia afavoreix molt, ja que si vols fer qualsevol exercici de matemàtiques, música, etc... usar internet és molt eficaç i útil (pots agafar imatges, vídeos, jocs), a més ho pot aplicar qualsevol docent per a la seva aula.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada